Jom Kita Jadi Geng

Saturday, July 20, 2013

PROMO: DRAMA KELANTAN 'SUDAH SUDAHLAH...'



Pengumuman! Pengumuman! Pengumuman! drama 'Sudah Sudahlah...' akan ditayangkan pada 20 Julai 2013 di TV1 jam 2.00 petang. Jangan terlepas pulak, dah bagitahu dah ni. Ceritanya menarik ada banyak sub-plotnya. Tapi cerita pokoknya mengenai perebutan jawatan Pengerusi Koperasi di sebuah kampung (lokasinya di Kuala Besut, Terengganu) antara pemimpin lama, Abe Him (Saya lah tu) dengan pemimpin muda yang baru keluar universiti, lakonan Asrul (Budak Kelantan). Drama ini diarahkan oleh saudara Asri Alias (orang Kelantan jugok). Cerita ini sepenuhnya dalam dialek Kelantan. Ini pertama kali, saya berlakon dengan barisan pelakon Kelantan dan Terengganu. Memang hebat-hebat belaka sampai ada ketikanya saya rasa kecil dan hilang perkataan. Kita ingat kita bagus sebab lahir dan dibesarkan di Kelantan, tapi sebab dah lama duduk di luar, perbendaharaan kata Kelantan pun banyak pupus. betullah kata orang, seniman itu hidup dalam lingkungannya.

jadi, jangan lupa temujanji kita pada Sabtu 20 Julai 2013, TV1 pukul 2.00 petang.

11 comments:

Anonymous said...

Sudah tengok tadi,walaupun saya orang sabah dan bukan berbangsa melayu tapi saya faham dialek kelantan n terengganu,sebab my husband org kelantan dan dalam tahun ni saya akan bpindahke kuala terengganu ikut suami tugas kat sana...

Mosya Mufc said...

Tok him... ejas nk tgk balik... xcited tngu dr awal siap jenero time cite tu main.. aduiii

Mosya Mufc said...

Tok him... ejas nk tgk balik... xcited tngu dr awal siap jenero time cite tu main.. aduiii

Anonymous said...

link utk download xdop ko??

Cekem Mirza said...

Mosya Mufc,
baso dio doh lepas zohor...memae buleh jenero deh. setakat ni tok tahu nok kato akan tayang smula ko dok. Hok tu RTM punyo kuasa tapi skalonya dia ulang smula.

Berkenaan dgn link utk download tu...stakat ni belum ado lagi. kalu ado hok rakam hari tu...sikit lagi tubik lah tu

Cekem Mirza said...

Kpd puan dari sabah, terima kasih kerana menonton. dialek kelantan bukan susah pun, biasakan makan budu...lama-lama fahamlah hehehe

mhuzaifah ibnu zaimie said...

mohon link utk dowload telemovie ni

mhuzaifah ibnu zaimie said...

mohon link untuk download telemovie ini.

Anonymous said...

mOhon link full movie utk download

mhuzaifah ibnu zaimie said...

mohon link utk dowload telemovie ni

Anonymous said...

Terbaek... takdo sambungan ko. Tok sudoh lg dgn maksunab tu

Yang ni pun menarik juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...