Jom Kita Jadi Geng

Thursday, March 16, 2017

SERTAI ASWARA: THE BEST ARTS SCHOOL

Amyra Rosli dalam penilaian kursus Bangsawan.
Produksi Bangsawan 'Pendekar Sukma 2011'
Sekarang ASWARA sedang rancak mempromosi pengambilan pelajar baru bagi kemasukan September 2017. Kesemua program pengajian yang ditawarkan telah mendapat pengiktirafan Akreditasi oleh MQA. Jadi tiada masalah jika selepas ini mahu menyambung pengajian atau mencari pekerjaan.

- Asasi Seni Kreatif
- Diploma
- Ijazah Sarjana Muda

Jadi kalau berminat mahu belajar di ASWARA boleh mohon sekarang klik di pautan ini Permohonan Online ASWARA .

Exchange Programme ASWARA-Kyoto University Arts Design.
Program ini berlangsung sejak tahun 2015

 ASASI SENI KREATIF adalah platform kepada calon yang ingin melanjutkan pelajaran ke program Ijazah Sarjana Muda tanpa melalui pengajian Diploma. Pelajar hanya perlu melalui satu tahun pengajian (3 semester) yang merangkumi pengajian teori dan praktikal di mana pelajar akan didedahkan kepada asas-asas dan bidang seni. Yang pasti di peringkat ini, pelajar sudah dapat bekerjasama dengan tokoh dan penggiat dalam industri. Ini istimewanya di ASWARA. Program Asasi ini memerlukan syarat minima LULUS SPM/SPMV dengan mendapat sekurang-kurangnya kepujian lima (5) mata pelajaran termasuk Bahasa Melayu dan beberapa syarat lain (rujuk laman web ASWARA www.aswara.edu.my)


MAGIS 2016 : Malam anugerah meraikan pelajar gemilang. 

DIPLOMA menawarkan 8 diploma pelbagai bidang iaitu Seni tari, Teater, Muzik, Seni Halus, Rekaan Komunikasi Visual, Animasi, Filem dan Penulisan Kreatif. Diploma ASWARA/ASK telah terbukti melahirkan ramai penggiat dan karyawan seni yang hebat dan popular di Malaysia malah berjaya memenangi beberapa pertandingan di peringkat antarabangsa. Teater: Sherry Al-Hadad, Amyra Rosli, Zulhuzaimy,  Dr.Rosdeen, Norzizi, Namron, Zahiril Adzim, Toemoe, Naque Ariffin ramai lagi (sekadar menyebut nama) Tari; Yunus Ismail, Syed Mustapha, Hanafi Rosdi, Raziman, ASWARA Dance Company ramai lagi (sekadar menyebut nama). Penulisan Kreatif: Siti Jasmina, Dr.Marlenny Deen Irwan, MF Kencana, Filem; Khalid Nadzri,  Eric Fuzi, Shaurin, Taufiq Hanafi ramai lagi, Muzik; Miss World Talent Dewi , #Juara Azizul Haqim, Hazra 3Juara, Juara Dangdut Star Fitri Hiswandy, Sabihah Abd Wahid, Eddie Nazrin, Sarah Ismail, Juanita Ismail, Dr Colleen Wong, Dr.Raja Iskandar, Teuku Umar Illany ramai lagi Seni Halus; Fahmi Taib, Ejatt dan ramai lagi. 


hari ko-kurikulum: Antara aktiviti yang disertai para pelajar.
IJAZAH SARJANA MUDA: Ada 9 jenis pengajian yang ditawarkan;


AAM1 - Ijazah Sarjana Muda Animasi dengan Kepujian 
AAM2 - Ijazah Sarjana Muda Seni Permainan Digital dengan Kepujian 
AFT1 - Ijazah Sarjana Muda Filem dan Televisyen dengan Kepujian 
AMZ1 - Ijazah Sarjana Muda Muzik dengan Kepujian 
APN1 - Ijazah Sarjana Muda Penulisan dengan Kepujian
ATE1 - Ijazah Sarjana Muda Teater dengan Kepujian 
ATR1 - Ijazah Sarjana Muda Tari dengan Kepujian 
APBW1 - Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni dan Budaya dengan Kepujian 

ARKV1 - Ijazah Sarjana Muda Rekaan Komunikasi Visual dengan Kepujian 

Setiap program di atas ada syarat kemasukan yang berbeza, jadi eloklah lawat laman web ASWARA www.aswara.edu.my

Saya pasti anda mencari tempat belajar yang seronok, penuh pengalaman dan meninggalkan kenangan paling manis. ASWARA is the place!!!!


No comments:

Yang ni pun menarik juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...