Jom Kita Jadi Geng

Tuesday, April 16, 2013

STATUS

Musim perayaan pilihanraya ni memang tak da mood nak update entry. Maaflah kalau sedara membelek blog dan tengok entri yang dah berkurun usianya. Dua tiga menjak ni memang saya aktif di FB saja. Sebab mudah dan tak perlu bersusah macam nak update blog ni... jadi kebelakangan ini status saya di FB ada macam-macam nada dan emosi... so saya ulang cetak kat blog ni lahh:




7 April
"Kerajaan membijaksanakan rakyat kemudian menentangnya. Nyata tugas sudah dilaksana. Dah lumrah ilmu menjadikan manusia lebih kuasa untuk bersuara. Inilah kos yang harus ditanggung oleh dasar yang bagus".

9 April
"Seronok sangatkah jadi YB? Menjadi hebat bukan setakat menang undi dan jadi YBlah. Didie Aliaspun hebat semalam huhuhu"

"Saya faham RTM...tapi takkan cuma beri 10min untuk parti lain, sedangkan 24/7 untuk kempen sendiri. Kalau nak beri biarlah orang dapat manfaat. Niat dah baik tapi hati macam ragu-ragu. Ini lagi diburukkan orang... Status ini tiada kena mengena dengan undi saya".

12 April
"Kawan, selalu ingat orang yang berjasa pada kita. Jangan kerana satu silap hilang semua jasanya".

13 April
"Kata anak saya "Kat KL company air panggil SYABAS kalau kat USA panggil CONGRATS"

15 April
"Tanggungjawab kakitangan kerajaan ialah melaksanakan dasar kerajaan. Jika di masa depan pembangkang jadi kerajaan maka tugasnya untuk menjayakan dasar kerajaan di masa itu. Kita tidak boleh taasub..harus sedia apapun jua. Ini status tiada kaitan dengan undi saya..."

"Dalam catatan Hamka ; Pernah seorang Cina peranakan Melaka yang akan meninggal mewasiatkan, jika dia mati ketika memasukkan mayat ke kuburnya, hendaklah teman sahabatnya melepaskannya dengan lagu 'dondang sayang'. Itulah namanya 1Malaysia dok gitu.."

"Dalam politik, kekalahan hanya beri kesan pada pengikut. Pemimpin tetap jadi bangsawan".

Hari ni 16 April
"Yang kita semua bagus, yang orang lain semua tak bagus" itu prinsip chauvinisme. Bagusnya untuk membina semangat kebangsaan dan kepunyaan. Tidak bagusnya kerana menutup mata dan hati pada kebaikan orang yang boleh dicontohi. Ingat, sebab chauvinisme jugalah Jerman pernah tewas dahulu. Jadi jangan taasub!"

lagu mana? buleh jadi YB ko?

3 comments:

Ija Rased said...

boleh dah tu cik kem.suka dngan sikap keterbukaan cik kem. tidak berpihak mana-mana.dan pemikiran cik kem menilai musim perayaan pilihanraya sangat positif. chaiyoookk cik kem..update lagi kt blog pasal pilihan yang tak berapa nak raya ni.

ce'kem said...

ok jaa...semangat ni. pukul 1 pagi pun duk tengah layan komputer

Anonymous said...

For a woman, they want to be the most beautiful women in this world. They care about their hairstyle, clothes, shoes and figures. Women are much happier when you praise their lovely figure than beautiful appearance. Christian Louboutin boots can meet their needs. When women wear Christian Louboutin boots, their legs seem slimmer, longer and more beautiful. People will pay more attention to these women who have lovely figure. With the decoration of Christian Louboutin boots, you, especially your figures will be more charming than before. That is why so many famous stars are fond of Christian Louboutin boots. Modern Time and Attendance Recording Devices [url=http://www.cheapchristianlouboutinshoesuk.com/christian-louboutin-orniron-ankle-boots-brown-cheap-757.html] Christian Louboutin Orniron Ankle Boots Brown 2013 christian louboutin outlet With Free Shipping On All orders[/url]

the actual
enthusiasts
need for
along with
stitch

When in involves louboutin shoes, each match can be a perfect part. Surely you will enjoy the structure or artwork and wish to very own a few such shoes. There are some benefits of using all these shoes, the most crucial underlying cause essentially a needlework. In comparison to the machine made people you will notice that a majority of these shoes possess a wonderful end up together with nearly every tracfone unit thing treated. For that reason nothing can beat the excellence, method, wonder and so excellence.

Related help links:http://www.cheapchristianlouboutinshoesuk.com/christian-louboutin-sandals-charm-crystal-multi-color-cheap-216.html

Yang ni pun menarik juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...